Santorini

Een magisch eiland gelegen midden in de Egeïsche Zee van Griekenland.
Lees hier alles over Santorini.

N

Magisch

Van alle Cycladen Eilanden is Santorini het meest magisch. Bekijk onze galerij om er achter te komen waarom!

N

Zonsodergang

Door velen gezien als de mooiste zonsondergang van de wereld: de zonsondergang van Santorini is onvergetelijk!

N

Bereikbaarheid

Je kunt direct naar Santorini vliegen vanuit Amsterdam Schiphol of de boot nemen vanaf Athene! 

Oppervlakte (m²)

Hoogtste punt (m)

Inwoners

Last-minutes naar Santorini

Niemand betaald graag teveel. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met alle last-minute aanbieden naar Santorini. Klik en bespaar!


Alle last-minute aanbiedingen bekijken

Welke informatie zoek je?

 Via onderstaande buttons kun je gemakkelijk door de website navigeren om precies de juiste informatie over Santorini te vinden.

Geschiedenis

Vliegveld

p

Bezienswaardigheden

Uitgaan

Stranden

Restaurants

Hotels

Apprtementen

Santorini in beeld

CycladenEilanden.nl heeft een hoogwaardige beeldbank met adembenemende foto’s van Santorini. Laat je inspireren door onze foto’s!


Bekijk alle foto's van Santorini

Algemene informatie over Santorini

Santorini (ook wel genoemd: Thera (Grieks: Θηρα))  is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Het eiland behoort tot de Cycladen eilandengroep. Santorini is gelegen ten noorden van Kreta en ten zuiden van Paros en Naxos. Santorini bestaat eigenlijk uit 6 kleine eilanden: Thira, Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni, Néa Kaméni en Christiani. Deze eilanden zijn ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting rond 1.600 v.Chr. Het bekend ringvormige archipel is hierdoor ontstaan.

 

Kenmerkend aan Santorini

Santorini is gemakkelijk te herkennen aan zijn unieke “halve maan” vorm welke de eilandengroep dus te danken heeft aan een grote vulkaanuitbarsting. Naast de vorm, zijn ook de witte huizen met blauwe raam- en deurkozijnen zeer herkenbaar alsmede de blauwe koepels op verschillende Grieks-Orthodoxe kerkjes. Niet gek dus dat het eiland al mening top-10 lijstje van must-see of must-travel locaties heeft bereikt. Het eiland heeft het zelfs gemaakt tot vele internationale films. Nog een unieke kenmerk is dat de dorpen op zo’n 300 meter hoogte zijn gelegen waardoor het uitzicht fenomenaal is. Je kijkt echt uit over de Egeïsche Zee en kunt zelfs andere eilanden zien liggen.

  

Brede doelgroep

Santorini is zeer populaire vakantiebestemming. Verwacht – zeker in juni, juli en augustus – vele toeristen van over heel de wereld. Santorini staat niet bekend als een populaire vakantiebestemming voor jongeren. Het is geen echte party-eiland dus. De grootste doelgroep is 25 jaar en ouder. Je kunt op Santorini slagen voor een vakantie met veel schoonheid, zon, strand en lekker eten. Het eiland wordt ook wel gezien als een luxe eiland en goedkoop is het over het algemeen niet.

 

Griekse cultuur volop aanwezig

Santorini is uiteraard een Grieks eiland waar Grieks wordt gespreken. De bekend en onder toeristen geliefde Griekse openheid en vrijgevigheid zijn op dit eiland uiteraard volop aanwezig. De bekende Griekse keuken laat zich ook van zijn beste kant zien: de producten zijn vers en vaak lokaal geproduceert (zoals veel groenten, vlees en vis). De geur van de zee en het fenomenale uitzicht helpen om de Griekse smaken nog beter te ervaren. Een aantal lokale specialiteiten zijn Brantada, Koskosela, Tsounitsi, Fava en Melitinia.

Santorini vliegveld

Het vliegveld van Santorini.

Kaart van Santorini

Waar ben je precies naar opzoek binnen het eiland Santorini? CycladenEilanden.nl heeft voor jou m.b.v. Google Maps een interactieve kaart gemaakt waar de belangrijkste bestemmingen op te zien zijn. Denk aan het vliegveld, de hoofdstad en beste stranden! Je kunt inzoomen naar bepaalde onderdelen van het eiland waabij de rood-gemarkeerde elemeten je meer informatie geven over de exacte locatie.